Főoldal > A buddhizmus rendszerváltása – online filmbemutató

A buddhizmus rendszerváltása – online filmbemutató

A 30 éves Tan Kapuja szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Farkas Attila Márton: A buddhizmus rendszerváltása című dokumentumfilmjének online bemutatójára.

Farkas Attila Márton filmjében A Tan Kapuja Buddhista Egyház alapítóinak (Dobosy Antal, Mireisz László, Takács László) és az egyház korábbi igazgatójának, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola egykori rektorának (Farkas Pál) történeteivel járja körül a 30 éve történt rendszerváltozás körüli időszakot – és a még annál is korábbi időket. Megismerhetjük A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola alapításának történetét és betekintést nyerhetük a magyarországi buddhizmus korai időszakába is.

A filmbemutatón, a vetítés után Takács László beszélget a rendező Farkas Attila Mártonnal, valamint Chris Allan Tod operatőrrel. A beszélgetés vendégei lesznek még Dobosy Antal, Mireisz László és Farkas Pál.

Az est házigazdája: Karsai Gábor, a TKBF rektora.

A film utáni beszélgetéshez várjuk a nézők kérdéseit is, melyet a filmbemutato@tkbf.hu címre küldhetnek el. A legérdekesebb kérdéseket feltesszük a filmbemutató résztvevőinek.

Az online filmbemutató időpontja: 2020. október 1. 19:00
Helye: www.tkbe.hu/live, illetve A Tan Kapuja YouTube csatornája.

Mindenkit szeretettel várunk a képernyők elé!

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek