Főoldal > A Dalai Láma, a tudós (The Dalai Lama scientist) – filmajánló

A Dalai Láma, a tudós (The Dalai Lama scientist) – filmajánló

Őszentsége születésnapjától, július 6-tól kezdve bő egy hétig, július 14-ig ingyen streamelhető a Dalai Lámáról készült portréfilm – számol be a Buddhistdoor.net. A dokumentumfilm világpremierje 2019. augusztusában volt a 76. Velencei Filmfesztiválon. Azóta több díjat is nyert. A London Independent Film Award legjobb dokumentumfilmjének járót idén, a S.N.O.B. Film Festival legjobb filmnek járó díját még tavaly.
    A bemutató a Dalai Láma 85. születésnapja alkalmából egy éven keresztül tartandó eseménysorozat része. Az egyéb eseményekről, közelgő rendezvényekről az évforduló kapcsán tájékoztatást adunk hamarosan.
    A filmet írta és rendezte Dawn Gifford Engle. Egyelőre csak a trailer tekinthető meg itt, de írjuk fel a naptárunkba a július 6-14-ét, nehogy lemaradjunk a teljes moziról. A film angol nyelvű és számos más nyelvű felirat is választható lesz hozzá, sajnos magyar nem.

Forrás

 

Kapcsolódó

Hírek

Lótusz szútra konferencia a British Library-ben

Sikeresen lezárult a Lótusz szútra kéziratainak digitalizálását célul kitűző Nemzetközi Dunhuang Projekt (International Dunhuang Project – IDP). A vállalkozás keretében 2017-2022 között 800 kéziratváltozatot digitalizáltak

Hírek

Nepál nemet mondott a TikTok-ra

Legalábbis a szent helyek többségénél. Nepálban több buddhista szent hely is található. Fővárosa, Katmandu legnagyobb nevezetessége, a Baudhanáth sztúpa eddig is rengeteg látogatót fogadott. Ezek