Főoldal > A Dalai Láma, a tudós (The Dalai Lama scientist) – filmajánló

A Dalai Láma, a tudós (The Dalai Lama scientist) – filmajánló

Őszentsége születésnapjától, július 6-tól kezdve bő egy hétig, július 14-ig ingyen streamelhető a Dalai Lámáról készült portréfilm – számol be a Buddhistdoor.net. A dokumentumfilm világpremierje 2019. augusztusában volt a 76. Velencei Filmfesztiválon. Azóta több díjat is nyert. A London Independent Film Award legjobb dokumentumfilmjének járót idén, a S.N.O.B. Film Festival legjobb filmnek járó díját még tavaly.
    A bemutató a Dalai Láma 85. születésnapja alkalmából egy éven keresztül tartandó eseménysorozat része. Az egyéb eseményekről, közelgő rendezvényekről az évforduló kapcsán tájékoztatást adunk hamarosan.
    A filmet írta és rendezte Dawn Gifford Engle. Egyelőre csak a trailer tekinthető meg itt, de írjuk fel a naptárunkba a július 6-14-ét, nehogy lemaradjunk a teljes moziról. A film angol nyelvű és számos más nyelvű felirat is választható lesz hozzá, sajnos magyar nem.

Forrás

 

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak