Főoldal > A halál elkerülhetetlen bizonyossága – Programajánló Tóth Andrea Beátával

A halál elkerülhetetlen bizonyossága – Programajánló Tóth Andrea Beátával

„A halál és az ezzel kapcsolatos félelem minden félelem alapja. Az Ego ragaszkodása az élethez és a szeretteinkhez, rettegést vált ki minden lehetséges veszteséggel kapcsolatban. Ha arra gondolunk, hogy ez a megszűnés bármely pillanatban megtörténhet bármelyikünkkel, akkor az Ego félelme még elviselhetetlenebbé válik. Ismerjük meg azokat a módszereket, mellyel saját halálunk időpontja és folyamata megismerhetővé válik és átalakíthatjuk arra az időszakra, amikor már az életfeladatainkat lezárva saját döntésünkké válik.”

A Buddhista Vipassana Közösség novemberben végétől 10 alkalmas haladó meditációs kurzust szervez Budapesten. Ehhez készítettünk riportot Tóth Andrea Beátával, az egyik alapító taggal, aki Vipassana oktató, Théta Healinggel, transzlégzéssel, lelki terápiákkal, transzperszonális pszichológiával is foglalkozik, valamint a „Buddha a porszívóban” című könyv társszerzője.

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

 

Kapcsolódó cikkek:
Új Vipassana tanfolyamok indulnak novemberben – Buddhista Vipassana Alapítvány

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Burns Katalinnal

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban ezúttal Burns Katalin íróval, zenésszel beszélgettünk az indiai bhaul fakírok zenéjéről, alkotásról, szakrális zenéről. Burns Katalin magyar népzenei gyökereitől indult