Főoldal > A Sámán régen és most – beszélgetés Nádor Judit Keyával

A Sámán régen és most – beszélgetés Nádor Judit Keyával

Nádor Judit Keya festőként került kapcsolatba a sámánsággal. Közép- és Dél-amerikai útja során kezdte el a sámánsággal foglalkozó tanulmányait. Első mestere Kajuyali Tsamani dél-kolumbiai sámán. Tanulmányozta az Amazonas peremvidékének (Putumayo) sámáni hagyományait. Második mesterétől az andoki szellemiségbe kapott beavatást (Peru). A megtett út számos könyvet, nemzetközi és hazai együttműködést, szellemi munkát érlelt.

„Elkötelezett, kritikus tömegre van szükség, ami kis csoportokban tud kikristályosodni…  ha öten vagyunk együtt, vagy hárman, vagy heten, akkor mindenki tudja, hogy neki abban nagyon kemény feladata van és megkeresi azt a pontot, ami az ő feladata. Szóval itt a felelősséggel van baj. Ez megint egy olyan fogalom, amiről nagyon keveset tudunk itt. A beavatás…   A beavatás szinonimája a felelősségnek. Tehát amikor kapsz egy beavatást, kapsz egy felelősséget”

Interjú: Harlam Bálint

Az adás időpontja: 2018 augusztus 3. Péntek: 08:10

Ismétlések: augusztus 4. szombat 21:10; augusztus 5. vasárnap 12:10; augusztus 6. hétfő, kedd szerda és csütörtök: hamarosan…

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Beszélgetés a Vak majmok kolostorából

Egy nevét lényegtelennek találó interjúalanyunkkal készült riportunkhoz egy általa írt „szent leckét” idézünk: “Mester! Mi segít? – Ha belátod, hogy semmi sem segít, az segít.