Főoldal > A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával

A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával

„Meg kell halni ahhoz a régi minőségnek, hogy az új megszülethessen valahogy és ez nem gyerekjáték. Ez nagyon fáj. Én is meghaltam már párszor ezen a testen belül lelki értelemben. Ebből mindig újjászületés van. De aki nem mer meghalni, az nem fog újjászületni sem. … A jó nap ez a halálra azt jelenti, hogy meghal aki tegnap voltál és egy más minőségben tudod szemlélni az életet másnap.”

Zaka Dominika 33 éves, 4 könyv szerzője, mindegyik témája a szabadság, a megszabadulás. 5 éves kora óta tudja, hogy az ő útja a természethez való visszatalálás útja. 19 éves kora óta életformája a nomád életmód, napi 10 liter vizet engedélyez magának, saját maga készíti az ételeit, és járja lovával az országot, néha heteken keresztül a szabad ég alatt hálva. Saját bevallása szerint direkt kerülte a spiritualitással foglalkozó tanításokat, tanítókat, így 30 éves korában, amikor mégis először kézbe vett ilyen jellegű könyveket, felfedezte a különböző utakban rejlő analógiákat, a tanítások közös gyökerét. Vele beszélgettünk természetről, természetességről, buddhizmusról, szabadságról.

Könyvei:
Szabadon (2015), A szabadság íze (2017) , A szabadságon túl (2019) , Úton (2021)

https://www.facebook.com/zakadominika

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az