Főoldal > A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával

A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával

„Meg kell halni ahhoz a régi minőségnek, hogy az új megszülethessen valahogy és ez nem gyerekjáték. Ez nagyon fáj. Én is meghaltam már párszor ezen a testen belül lelki értelemben. Ebből mindig újjászületés van. De aki nem mer meghalni, az nem fog újjászületni sem. … A jó nap ez a halálra azt jelenti, hogy meghal aki tegnap voltál és egy más minőségben tudod szemlélni az életet másnap.”

Zaka Dominika 33 éves, 4 könyv szerzője, mindegyik témája a szabadság, a megszabadulás. 5 éves kora óta tudja, hogy az ő útja a természethez való visszatalálás útja. 19 éves kora óta életformája a nomád életmód, napi 10 liter vizet engedélyez magának, saját maga készíti az ételeit, és járja lovával az országot, néha heteken keresztül a szabad ég alatt hálva. Saját bevallása szerint direkt kerülte a spiritualitással foglalkozó tanításokat, tanítókat, így 30 éves korában, amikor mégis először kézbe vett ilyen jellegű könyveket, felfedezte a különböző utakban rejlő analógiákat, a tanítások közös gyökerét. Vele beszélgettünk természetről, természetességről, buddhizmusról, szabadságról.

Könyvei:
Szabadon (2015), A szabadság íze (2017) , A szabadságon túl (2019) , Úton (2021)

https://www.facebook.com/zakadominika

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-nap Pekingben

A világ több országában, így például Bangladesben, Vietnámban, Kínában és Dél-Koreában is május 15-én tartották a Buddha-napot, amivel a Buddha születésére emlékeznek. Kínában a Kínai