Főoldal > Ácsán Dzsajaszáró üzenete

Ácsán Dzsajaszáró üzenete

„Minél közelebbről szemlélődünk a testünk és a tudatunk és a minket körülvevő világ felett, annál mélységesebben tisztában leszünk azok törékenységével és változékonyságával. Amikor egy válság, mint ez a mostani járvány, feltárja a világ megbízhatatlan és bizonytalan természetét, nem lepődünk meg. Tudjuk, hogy ami történik éppen, nem a normától való eltérés. Pusztán fellebbent a fátyol egy olyan igazságról, amiről a legtöbb ember egész életében próbál nem tudomást venni. Napi szinten megalapozódva annak tudatában ahogy a dolgok vannak, mentesek maradunk a pániktól, a szorongástól és a depressziótól. Tudatunkat az együttérzés felé fordítjuk.

Szembenézve a szenvedéssel a maga mélységében és teljes széltében azt a szívből jövő kívánságot fogalmazzuk meg, hogy minden ember, fiatal és idős a világ összes országában kerülje el a fertőzést. Akiket megfertőzött a vírus, azok épüljenek fel! Ha nem gyógyultak meg, legyenek képesek türelemmel és elfogadással viselni a fájdalmaikat! Leljenek menedékre a szívükben, ami felé fordulhatnak, és az utolsó napjaikban legyenek szeretettel és kedvességgel körülvéve!”

Ácsán Dzsajaszáró

 

Fordította: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-ereklyék Sri Lankából a Dalai Lámának

Sri lankai buddhisták egy csoportjának régi vágya teljesült, hogy Buddha-ereklyéket ajánlhassanak fel Őszentségének, a XIV. Dalai Lámának. A nemes törekvés megálmodója, és az adományt átadó