Főoldal > Az Indiai Kulturális Kapcsolatok Tanácsának pályázata Együtt a CORONA ellen – fejezd ki érzéseidet a művészet segítségével!

Az Indiai Kulturális Kapcsolatok Tanácsának pályázata Együtt a CORONA ellen – fejezd ki érzéseidet a művészet segítségével!

Az Indiai Kulturális Kapcsolatok Tanácsa (ICCR), amelynek feladatai közé tartozik, hogy kulturális kapcsolatokat építsen a világ országai között a népek között létrejövő kulturális és oktatási csereprogramok által, pályázatot hirdet indiai és nem indiai állampolgárok részére: Együtt a CORONA ellen – fejezd ki érzéseidet a művészet segítségével!

A COVID-19 járvány egy csapásra elsöpörte a régi világot és mindannyiunk életére hatással van. Ez a legjobb – és a legrosszabb – emberi érzéseket váltja ki belőlünk: empátia, szimpátia, kedvesség, aggodalom, harag, frusztráció, társadalmi együttérzés és bátorság. Amióta világ a világ az ilyen érzelmek mindig táplálták a kreativitást: az emberek innovatív ötletekkel álltak elő, kitalálták hogyan lehet megbirkózni a nehézségekkel.

A pályázat nyitott minden amatőr és profi művész számára a világ minden tájáról, minden korcsoportból. Olyan műveket várunk, amelyek a művész érzéseit, érzelmeit, gondolatait és innovatív ötleteit fejezik ki a COVID-19 vírussal, a közösségi távolságtartással, a karanténnal és a vírussal szembeni küzdelemmel kapcsolatban a művészet eszközeivel a következő formátumokban:

 

Festmény: papírra/vászonra készül olajfestmény, kréta-, vagy ceruzarajz, akvarell

Digitális művészet: grafikus poszterek és festmények

 

A legjobb művekből készült válogatás vezető indiai és nemzetközi galériákban kerül kiállításra. A nagyszabású kulturális eseménnyel egybekötött díjátadó ünnepség Új Delhiben kerül megrendezésre a járvány lecsengését követően.

Az ICCR hisz abban, hogy a művészet reményt, célt és vágyat ad mindnyájunknak, hogy e nehéz idők gondjain túljuthassunk. A pályázat célja, hogy szolidaritást építsünk a világ népei között és megmutassuk egymásnak, hogy miképpen fejezzük ki érzéseinket, amelyek hasonlóak minden országban. Évszázadokon át az emberiség nagy ellenálló képességet mutatott és túljutott a megpróbáltatásokon. Célunk az, hogy megragadjuk ezt a pillanatot a művészeti önkifejezésen keresztül. Az alkotó keze megállítja az időt és örökre megragadja a társadalom pillanatnyi érzelmeinek esszenciáját.

 

További részletek itt olvashatók!

Kapcsolódó

Műsorajánló

Beszélgetés Dr. Pressing Lajossal a non-dualizmusról

Beszélgetés Dr. Pressing Lajos Lílávadzsrával a non-dualizmusról Riporter: Bende Zsuzsanna (2024) Dakiniland – Pressing Lajos honlapja A buddhista misszió honlapja Az adás időpontja: 2024. május