Főoldal > Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről
Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével. Kultúrtörténeti kutatások segítségével, történelmi és néprajzi szempontokat is megvizsgálva, de elsősorban Anikó személyes élményein keresztül derülhet ki számunkra, hogy a japán hétköznapokat mennyire hatja át a hagyomány, hol a helye a buddhizmusnak és hol a sintoizmusnak, mennyire megrázó lehet egy temetési rituálé, mi az a miso, hogy készül a szójaszósz, és merre tart a modern Japán.
Az adás időpontja: 2020. JANUÁR 16., CSÜTÖRTÖK 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; hétfő 13:00; kedd 16:00; szerda 20:00
Anikó blog oldala, a Szójapácban itt található
Programajánló: ÁTLÉPÉS A TÜKÖRKAPUN Beszélgetés Bérczi Zsófiával, az Élőkép Színház vezetőjével Riporter: Udvardi Márton (2024) ÁTLÉPÉS A TÜKÖRKAPUN TAROT LABIRINTUS AZ ÉV VÉGÉN Az
Az írás, mint éberség – Hamvas Tiszaújvárosi évei „Hamvas felismerte, hogy a buddhi, vagy Buddha-tudat nem más, mint az ember őseredeti alapállása, éber léte, amit
Kapcsolatban vagyunk egy nagyon érdemes kezdeményezéssel, ami Karátson Gábor igen kiterjedt művészi és tanítói munkásságának eredményeit igyekszik egybegyűjteni, és megfelelő részeit a nagyközönségnek is elérhetővé