Főoldal > Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről

Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről

Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével. Kultúrtörténeti kutatások segítségével, történelmi és néprajzi szempontokat is megvizsgálva, de elsősorban Anikó személyes élményein keresztül derülhet ki számunkra, hogy a japán hétköznapokat mennyire hatja át a hagyomány, hol a helye a buddhizmusnak és hol a sintoizmusnak, mennyire megrázó lehet egy temetési rituálé, mi az a miso, hogy készül a szójaszósz, és merre tart a modern Japán.

Az adás időpontja: 2020. JANUÁR 16., CSÜTÖRTÖK 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; hétfő 13:00; kedd 16:00; szerda 20:00

Anikó blog oldala, a Szójapácban itt található

Facebook oldala pedig itt

Kapcsolódó

Hírek

Karátson Gábor anyagait kutatjuk

Kapcsolatban vagyunk egy nagyon érdemes kezdeményezéssel, ami Karátson Gábor igen kiterjedt művészi és tanítói munkásságának eredményeit igyekszik egybegyűjteni, és megfelelő részeit a nagyközönségnek is elérhetővé