- 2024 április 26.
Főoldal > Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről
Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével. Kultúrtörténeti kutatások segítségével, történelmi és néprajzi szempontokat is megvizsgálva, de elsősorban Anikó személyes élményein keresztül derülhet ki számunkra, hogy a japán hétköznapokat mennyire hatja át a hagyomány, hol a helye a buddhizmusnak és hol a sintoizmusnak, mennyire megrázó lehet egy temetési rituálé, mi az a miso, hogy készül a szójaszósz, és merre tart a modern Japán.
Az adás időpontja: 2020. JANUÁR 16., CSÜTÖRTÖK 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; hétfő 13:00; kedd 16:00; szerda 20:00
Anikó blog oldala, a Szójapácban itt található
A száműzetésben működő tibeti kormányzat, a Központi Tibeti Adminisztráció (Central Tibetan Administration – CTA) a Tasi Lunpó kolostorral együttműködve születésnapi ünnepi megemlékezést tartott a fő
Különleges programot ajánlunk anyák napjára: egy szép vasárnap délután filmekkel, versekkel, találkozásokkal, beszélgetéssel! Facebook esemény A tervezett program:15h – Gyülekező, hangolódás16h – Suraj Bhattarai:
Jelen sorozatunkban a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ tanítóit mutatjuk be. Ebben az adásban Bíró Dávid buddhista tanítóval beszélgettünk. Riporter: Udvardi Márton (2024) Biró Dávid, a