Főoldal > Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről
Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével. Kultúrtörténeti kutatások segítségével, történelmi és néprajzi szempontokat is megvizsgálva, de elsősorban Anikó személyes élményein keresztül derülhet ki számunkra, hogy a japán hétköznapokat mennyire hatja át a hagyomány, hol a helye a buddhizmusnak és hol a sintoizmusnak, mennyire megrázó lehet egy temetési rituálé, mi az a miso, hogy készül a szójaszósz, és merre tart a modern Japán.
Az adás időpontja: 2020. JANUÁR 16., CSÜTÖRTÖK 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; hétfő 13:00; kedd 16:00; szerda 20:00
Anikó blog oldala, a Szójapácban itt található
A koreai szerzetes és elkötelezett buddhista aktivista, a tiszteletreméltó Pomnyun Szunyim és alapítványának, a Dzsungtó Társaságnak (Jungto Society – JTS) a munkatársai, valamint az International
Kortárs ritmusok hagyományos hangokA Moradokmai (TH) és Puli (HU) zenekarok közös estje Ez az egyedülálló koncert a magyar és thai zenei hagyományokat hivatott bemutatni
„egész népemet fogom nem középiskolás fokon garaczi laczi” Garaczi László született 1956-ban, Budapesten. Magyar-történelem és filozófia szakokat végzett. 1982 óta publikál vers, novella, regény, dráma,