Főoldal > Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről

Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről

Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével. Kultúrtörténeti kutatások segítségével, történelmi és néprajzi szempontokat is megvizsgálva, de elsősorban Anikó személyes élményein keresztül derülhet ki számunkra, hogy a japán hétköznapokat mennyire hatja át a hagyomány, hol a helye a buddhizmusnak és hol a sintoizmusnak, mennyire megrázó lehet egy temetési rituálé, mi az a miso, hogy készül a szójaszósz, és merre tart a modern Japán.

Az adás időpontja: 2020. JANUÁR 16., CSÜTÖRTÖK 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; hétfő 13:00; kedd 16:00; szerda 20:00

Anikó blog oldala, a Szójapácban itt található

Facebook oldala pedig itt

Kapcsolódó

Hírek

Gambhíró Bhikkhu ismét Magyarországon

Idén is haztalátogat Gambhíró Bhikkhu, portugáliában élő théraváda rangidős szerzetes, a Buddha Ujja honlap megalkotója és főszerkesztője.  A Dhamma találkozó június 24-én szombaton lesz Sopronban