Főoldal > Beszélgetés Farkas Attila Mártonnal Spiritusz c. esszékötetéről

Beszélgetés Farkas Attila Mártonnal Spiritusz c. esszékötetéről

„Állításom tehát: aha- élményünk eredete a mágia. A felismerés lényege is ugyanaz, mint a mágiáé: a valóság átalakítása és mindenféle újabb és újabb valóságok, újabb és újabb világok létrehozása.”

Dr. Farkas Attila Márton:

“Voltam egyiptológus, kulturális antropológus, gyűjtöttem sziklarajzokat és ókori feliratokat az egyiptomi Keleti Sivatagban, voltam tagja a Magyar Antropológiai Társaságnak és a Magyar Vallástudományi Társaságnak, részt vettem pár műhelymunkában, több reménytelen terv kidolgozásában és pályáztatásában, s egy-két igazi kutatásban is. Írtam könyveket, esszéket, szakcikkeket, könyvismertetőket, kulturális és közéleti publicisztikákat, reklámelemzéseket, filmforgatókönyvet, drámát, sőt még szöveget is a Belgának. Rádióztam, tévéztem, előadtam, vitatkoztam, népneveltem, hol jól, hol rosszul. (…)

Egyike vagyok a Tan Kapuja 108 alapítójának, de ott voltam már a Buddhista Misszióban az ősidőkben. A 90-es években kezdtem itt tanítani, 2004 óta folyamatosan itt vagyok, és csupa érdekes dolgot oktatok.

E listára egy csöppet sem vagyok büszke, egyetlen siker ebben az életemben a kislányom.”

Farkas Attila Márton: Spiritusz – Hermetika a 21. században – Bookline

Riporter: Udvardi Márton (2023)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-nap Pekingben

A világ több országában, így például Bangladesben, Vietnámban, Kínában és Dél-Koreában is május 15-én tartották a Buddha-napot, amivel a Buddha születésére emlékeznek. Kínában a Kínai