Főoldal > Beszélgetés Farkas Attila Mártonnal Spiritusz c. esszékötetéről

Beszélgetés Farkas Attila Mártonnal Spiritusz c. esszékötetéről

„Állításom tehát: aha- élményünk eredete a mágia. A felismerés lényege is ugyanaz, mint a mágiáé: a valóság átalakítása és mindenféle újabb és újabb valóságok, újabb és újabb világok létrehozása.”

Dr. Farkas Attila Márton:

“Voltam egyiptológus, kulturális antropológus, gyűjtöttem sziklarajzokat és ókori feliratokat az egyiptomi Keleti Sivatagban, voltam tagja a Magyar Antropológiai Társaságnak és a Magyar Vallástudományi Társaságnak, részt vettem pár műhelymunkában, több reménytelen terv kidolgozásában és pályáztatásában, s egy-két igazi kutatásban is. Írtam könyveket, esszéket, szakcikkeket, könyvismertetőket, kulturális és közéleti publicisztikákat, reklámelemzéseket, filmforgatókönyvet, drámát, sőt még szöveget is a Belgának. Rádióztam, tévéztem, előadtam, vitatkoztam, népneveltem, hol jól, hol rosszul. (…)

Egyike vagyok a Tan Kapuja 108 alapítójának, de ott voltam már a Buddhista Misszióban az ősidőkben. A 90-es években kezdtem itt tanítani, 2004 óta folyamatosan itt vagyok, és csupa érdekes dolgot oktatok.

E listára egy csöppet sem vagyok büszke, egyetlen siker ebben az életemben a kislányom.”

Farkas Attila Márton: Spiritusz – Hermetika a 21. században – Bookline

Riporter: Udvardi Márton (2023)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal