Főoldal > Az élet élni akar és iránya van – Beszélgetés Grandpierre Attilával – Művészek és a buddhizmus sorozat

Az élet élni akar és iránya van – Beszélgetés Grandpierre Attilával – Művészek és a buddhizmus sorozat

” A fizika nem megalapozott, mert van egy magyarázati rendszere, amivel megmagyarázza a jelenségeket. Mármint a megfigyelhető, tapasztalható, mérhető jelenségeket akarja megmagyarázni. És meg is tudja magyarázni a fizikai törvényekkel. És ezzel meg is elégszik. Csakhogy: a fizikai törvények honnan vannak? Ráadásul valóságosak, vagy nem valóságosak? …Azok eredetére is kell magyarázat.
Ha a természeti törvények azok az állandó összefüggések, amik mindig és mindenhol fennállnak, akkor a természeti törvények eredetét akkor tudjuk megmagyarázni, ha a természeti törvények között is vannak összefüggések. …Egyetlenegy fizikus sem kíváncsi arra, hogy hogyan magyarázhatók a fizikai törvények, mert természetesnek veszik.”

 

Grandpierre Attila asztrofizikus, fizikus, csillagász, zenész, költő, tucatnyi könyv szerzője. Őt kérdeztük az élet lényegéről, a természet, a fizika, a biológia alaptörvényeiről, abban a reményben, hogy válaszai alapján beigazolódnak feltevéseink.

 

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

 

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-nap Pekingben

A világ több országában, így például Bangladesben, Vietnámban, Kínában és Dél-Koreában is május 15-én tartották a Buddha-napot, amivel a Buddha születésére emlékeznek. Kínában a Kínai

Műsorajánló

Beszélgetés Dr. Pressing Lajossal a non-dualizmusról

„…és megértjük, hogy az élet alakzatai ugyanolyan átmenetiek, megfoghatatlanok, függő módon keletkezők és folytonos áramlásban lévők, mint az álomképeink. Tehát nincs végső, valóságos természetük és