Főoldal > Beszélgetés Páli Péterrel, a One Drop Zen közösség gyakorlójával

Beszélgetés Páli Péterrel, a One Drop Zen közösség gyakorlójával

„Ahol a légzés, ott az energia, ott a figyelem. Ha lent van az energia a központban, ott tud megvalósulni az itt és most…Minél többet vagy a központodban, annál tisztább a tudatod  … Az elvonulások során az a legnehezebb, hogy lent, a központodban összegyűlik energia. … Na most az történik, … ha ezt nem tudod megtartani, akkor fölmegy a fejedbe. … Egy jó mester azonnal tudja, látja, megérzi, hogy te milyen állapotban vagy és segít visszatérni, hogy ne a fejedben variáljál, hanem tényleg az itt és mostban legyél.”

Megtisztítani az elmét – gyakorlók a buddhista ösvényen c. sorozatunkban arra nyílik alkalmunk, hogy a gyakorlásról, ülésről, meditációról személyes megéléseken, őszinte egyéni beszámolókon keresztül kaphassunk betekintést, feltárva az ezzel járó – sokszor évtizedek állhatatos munkája által szerzett – tapasztalatokat.

Ebben a részben Páli Péterrel, a One Drop Zen közösség tagjával beszélgettünk ezekről a kérdésekről, valamint a Szangha jelentőségéről, működéséről, a gyakorlás szempontjából tapasztalható hasznosságáról.

A Sosei zen kolostor honlapja

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint