Főoldal > Beszélgetés Pecsenka Nórával, a Bodywork Egyesület alapítójával

Beszélgetés Pecsenka Nórával, a Bodywork Egyesület alapítójával

“Először rájössz, hogy nem csak a tested vagy – lehet, hogy még lázadsz is ellene, hogy csak lehúz és hátráltat. Majd rájössz, hogy kincsed és eszközöd utadon, amely lehetővé teszi a tapasztalást. Majd egyszer csak megviláglik, hogy a személyiséged sem te vagy, de nem is eldobandó egó, hanem funkciók összessége, ami téged szolgál. Annál jobban szolgál, minél kevesebb automatizmus vetül belőle a mostra. Aztán van egy szakasz, amikor mindenen túl keresed az igazat, amikor úgy tűnik, semmiben nem találod itt, ami forma, mert itt minden átmenetinek bizonyul, és illúziónak tűnik. Elvágyódsz. Ekkor abban kísérünk, hogy tovább lépj az élet felé, ide, a mostba, ahol már nincs elvágyódás, mert otthon vagy. Te, aki a testre és a személyiségre, a forma világára is rálátsz, továbbra is ugyanúgy testben mozdulsz és ezután is a személyiség színeit viseled, de már átsugárzol rajtuk – a fókusz már ezeken túl van.”

A Bodywork Egyesület alapítójával, Pecsenka Nórával beszélgettünk. Pecsenka Nóra (Noor) pszichológus és jógaoktató a Bodywork nonduális szemléletű egyesület megálmodója, létrehozója, melynek célja olyan önismereti folyamatokat biztosítani, melyekben megtapasztalható a tudatosság és a jelenlét testben, érintésben, mozgásban, érzelemben és gondolatban.

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a