Főoldal > Beszélgetés Szeremley Anettel és Kenéz Lászlóval a Zen Akadémia kurzusairól

Beszélgetés Szeremley Anettel és Kenéz Lászlóval a Zen Akadémia kurzusairól

A Tan Kapuja Zen Akadémia 2017 óta működik, saját meghatározása szerint szellemi műhelyként és művészeti iskolaként.
A szellemi műhely célja a zen buddhizmus szellemi hátterének megvilágítása, hagyományainak tanulmányozása, gyakorlatának kutatása, valamint speciális, kifejezetten az európai kultúrába integrálható művelésének kidolgozása.
A művészeti iskola célja a hagyományos zen művészetek tanulmányozása és oktatása, új módszerek kutatása, tágabban egy olyan speciális módszertan kidolgozása, amelynek segítségével a zen művészetek gyakorlásának nehézségei legyőzhetőek a mai, nyugati kultúrában szocializálódott gyakorló számára is.

A Zen Akadémiát Dobosy Antal, a Tan Kapuja Zen Közösség apátja alapította. Működése és a feladatok megosztása a zen közösség arra önként vállalkozó tagjai között oszlott meg eddig, 2023-tól viszont egyházi támogatással működik tovább.

                 

A Zen Akadémia vezetői Szeremley Anett és Kenéz László, akik a tudományos és művészeti programok szervezése mellett maguk is aktív részesei a művészeti oktatásnak.”

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Műsorajánló

Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Burns Katalinnal

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban ezúttal Burns Katalin íróval, zenésszel beszélgettünk az indiai bhaul fakírok zenéjéről, alkotásról, szakrális zenéről. Burns Katalin magyar népzenei gyökereitől indult