Főoldal > Beszélgetés Szeremley Anettel és Kenéz Lászlóval a Zen Akadémia kurzusairól

Beszélgetés Szeremley Anettel és Kenéz Lászlóval a Zen Akadémia kurzusairól

A Tan Kapuja Zen Akadémia 2017 óta működik, saját meghatározása szerint szellemi műhelyként és művészeti iskolaként.
A szellemi műhely célja a zen buddhizmus szellemi hátterének megvilágítása, hagyományainak tanulmányozása, gyakorlatának kutatása, valamint speciális, kifejezetten az európai kultúrába integrálható művelésének kidolgozása.
A művészeti iskola célja a hagyományos zen művészetek tanulmányozása és oktatása, új módszerek kutatása, tágabban egy olyan speciális módszertan kidolgozása, amelynek segítségével a zen művészetek gyakorlásának nehézségei legyőzhetőek a mai, nyugati kultúrában szocializálódott gyakorló számára is.

A Zen Akadémiát Dobosy Antal, a Tan Kapuja Zen Közösség apátja alapította. Működése és a feladatok megosztása a zen közösség arra önként vállalkozó tagjai között oszlott meg eddig, 2023-tól viszont egyházi támogatással működik tovább.

                 

A Zen Akadémia vezetői Szeremley Anett és Kenéz László, akik a tudományos és művészeti programok szervezése mellett maguk is aktív részesei a művészeti oktatásnak.”

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal

Hírek

A két karmapa közös nyilatkozata

Őszentsége Orgyen Trinli Dordzse és Őszentsége Trinli Tájé Dordzse, a két karmapa, közös nyilatkozatot adtak ki Kunzig Samar Rinpocse, más néven a samarpa reinkarnációjával kapcsolatban.

Hírek

Maitréja ünnepség 2023.

2023. december 17-én Maitréja ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyre A Tan Kapuja Szertartástermében kerül sor. Az ünnepségen szertartás, szútraolvasás, művészeti meditáció, valamint