Főoldal > Beszélgetés Urgyennel Fénylátomások c. könyve kapcsán

Beszélgetés Urgyennel Fénylátomások c. könyve kapcsán

Beszélgetés Urgyennel Fénylátomások c. könyve kapcsán
Második rész: A Nyingma szöveg (A lángoló lámpák tantrája) taglalása

Riporter: Udvardi Márton (2023)

A könyvről:

Fénylátomások – A tibeti hagyományok szívlényegisége

Könyvünk témája Tibet összes hagyományának szívlényegisége, melyet a bön és a buddhista régi és új spirituális utak négy gyakorlati szövegén – három gyökérszövegen és egy kommentáron – keresztül mutatunk be. Tibet összes hagyománya ugyanarra a célra törekszik, a teljes buddhaállapot elérésére a mahamudra és dzogcsen gyakorlásával, amikor a jógi annyira azonosul a testét és a világegyetemet alkotó legfinomabb energiákkal, hogy teste elveszíti szilárd anyagi minőségét és ő valójában az energia állandó áramlásának érzékeli azt. Ezt fénytestnek vagy szivárványtestnek nevezik. E közös cél gyakorlataik kavalkádját tekintve nem tűnik egyértelműnek. Az ide vezető utak teljesen különbözőek lehetnek, de a végcél azonos.

A fénylátomások gyakorlati átélése három fajta erőteljes tapasztalással jár, mely a tudat határtalan terének, világosságának és gyönyörének érzete, az együttérzés folyamatos játéka. Ez mindenki természetes állapota. A mű váljon minden lény javára, hogy akadálytalanul, mindig ezt tapasztalja!

A beszélgetés első része Bevezetés és a Bön szöveg (Tanácsok a hat lámpára) taglalásaitt meghallgatható:


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint