Főoldal > Beszélgetés Bialkó László Gergővel, Nietzsche & Freud terápiás szemléletéről szóló előadásáról

Beszélgetés Bialkó László Gergővel, Nietzsche & Freud terápiás szemléletéről szóló előadásáról

„Ne feledjük el, hogy maga a pszichoterápia szó ugye két görög szóból van. A pszükhéből és a therapeiaból, tehát lélekggondozást jelent. Illetve a pszükhé lélegzetet is jelent, tehát lélegzet gondozást is, innen meg hát már csak egy lépésre vagyunk a jóga tanítótól, a buddhista tanítótól, vagy a meditációs mesterektől.”

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium idén hetedik alkalommal szervezte meg az Illyés Multidiszciplináris Konferenciát (IMK). Az esemény 2021. május 7-én került megtartásra az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében.

A filozófia szekciót idén a Főiskola egyik MA-hallgatója, Bialkó László Gergő nyerte meg, Nietzsche filozófiája mint terápia, Freud pszichoanalitikájának tükrében című előadásával – mely az interjú után meghallgatható itt a Buddha FM rádióban, a szerző előadásában.

„Azt szoktam mondani, hogy két nagyon jó döntésem volt az életemben: az egyik, hogy leszoktam a dohányzásról, a másik pedig, hogy jelentkeztem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára. Az alapképzést 2012-ben kezdtem el egy nagyon jó csapattal, amely a végére sajnos eléggé megfogyatkozott. Jó pár év kihagyás után, 2020-ban jelentkeztem az új akkreditációjú mesterképzésre, 2022-ben pedig felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Filozófia Doktori Iskolájába. Az idők során a TKBF egyfajta menedékké vált nekem, ahová újra és újra visszatérek. Sokat jelentenek számomra az itt eltöltött évek. A buddhizmus világán túl jórészt újságírással vagy oktatással foglalkozom.” Bialkó László Gergő

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-nap Pekingben

A világ több országában, így például Bangladesben, Vietnámban, Kínában és Dél-Koreában is május 15-én tartották a Buddha-napot, amivel a Buddha születésére emlékeznek. Kínában a Kínai