Főoldal > Bollywood party és bhangra workshop a Mika Tivadarban!

Bollywood party és bhangra workshop a Mika Tivadarban!

2018 október 4-én 20.00-21.00 Bhangra workshop Prince Gurvinder vezetésével
21.00 Bollywood party
23.00 Bhangra bemutató – Prince Gurvinder
A legpörgősebb indiai zenékkel vár DJ Milendee és Dj Thot!

A Hopp Múzeum, a Mika Tivadar Mulató és a Budapest Bollywood az ISTEN|NŐ. A Déví-kultusz és a hagyományos női szerepek Indiában című, a hindú művészet egy-egy kiemelt témáját bemutató kiállításhoz kapcsolódva Bollywood party-val kedveskedik azoknak, akik szeretnének egy hatalmasat mulatni – nem szokványos környezetben/díszletekkel.

Eddig biztosan azt hitted, hogy egy múzeumban minden poros és mozdulatlan (na jó, talán mégsem hitted). Hogy az ott dolgozóknak fogalmuk sincs mit kezdjenek a lábukkal egy-egy pörgős ritmus hallatán. Gyere és mulass velünk október 4-én este a Mika Tivadar Mulatóba rendezett Bollywood partinkra és meg fogsz lepődni! Nem ismersz egyetlen indiai táncmozdulatot sem? Sebaj, lesz tánctanítás. De még tombola is! Táncoltasd meg a kurátort!

Bhangra? A bhangra (tánc és zene) Pundzsábból származik, hagyományosan aratáskor, esküvőkön vagy más fesztiválokon táncolják dobos kísérettel. A táncosok eredetileg egy kört alkotva mutatták be virtuóz táncukat. Az ún. free style bhangra a 90-es évek környékén jelent meg, amikor ez a nagyon energikus tánc nyugati elemeket is beolvasztott. Gyere el és tanuld meg a bhangra tánclépéseit, és próbáld ki rögtön a buliban! Balle balle!

Bollywood? A szó az indiai város: Bombay (Mumbai régi neve) és Hollywood összevonásából keletkezett. Évente közel 150 bollywoodi film készül. Ezek szinte mindegyikében központi helyet foglal el a tánc és zene. A filmek bevett promótálási módja ezen klipek kiszivárogtatása, így a moziba kerüléskor már mindenki kívülről fújja a filmek betétdalait.

A belépés ingyenes!

Helyszín: Mika Tivadar Mulató (1075 Budapest, Kazinczy utca 47.)
További infó: https://www.facebook.com/bpbollywood
A kiállításról bővebb információ: https://www.facebook.com/hoppmuseum/

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a