Főoldal > Budapesti Shambhala Meditációs Csoport meghívója hétvégi meditációs műhelyére

Budapesti Shambhala Meditációs Csoport meghívója hétvégi meditációs műhelyére

A program leírása előtt Boldog Dani gondolatai a szervezők nevében:
Tudom, hogy idő a legnagyobb kincs, és mindenkinek 100-felé vannak kötelezettségei, és nehéz eljutni egy olyan hétvégére, ahol semmi más nem történik, mint hogy ülünk, és ülünk, és ülünk – és alapvető jóságunkban időzünk, és még fizetsz is ezért… 🙂
Mégis szorgalmasan szervezzük ezeket a hétvégéket és rendületlenül hívunk Téged, mert meggyőződésünk, hogy ez a tapasztalat óriási értéket képvisel. Ha megérinted, csak egy pillanatra is, a szívednek ezt a legbenső ragyogását, saját benső erőforrásodhoz találsz hozzáférést. Ez, ha folytatod, kihat egész életedre, átalakítja énképedet, kapcsolataidat, reakcióidat. Ezt hívjuk a harcos útjának, erről szól a Shambhala tanítás, mely kifejezetten korunk kihívásaira született gyógyír. Gyere bátran akkor is, ha már résztvettél hasonlón – tudnod kell, hogy minden pillanat, minde lélegzetvétel új és friss…
Várunk!
 
 
 
és most jöhet a programleírás:
Shambhala Tréning 1. szint:
Az emberi létezés művészete
Ez a program egy mélységes átadás, a teljes ösvényt magában foglalja. Az egyes szint tulajdonképpen a végső szint, a Shambhalában az eredménnyel kezdjük meg az utat. 
Létünk teljes, tökéletes, tiszta és éber alapját éljük meg az átadás során. Szelíd és félelemmentes szívünket megosztjuk egymással. Ezáltal tudjuk legmélyebb vágyunkat megvalósítani. 
 
Bátorság és szelídség! Ezt éljük meg és gyakoroljuk együtt ezen a hétvégén. Ebből tudunk mindennapi életünkben erőt és motivációt meríteni.

 
Külön hívjuk és várjuk mindazokat a régi társainkat is, akik már részt vettek az egyes szinten vagy valamilyen más programunkon. Számukra ez megerősítése vagy egy mélyebb szinten megértése és újra felfedezése lehet az alapvető jóságnak.
 
Azért arra hívunk benneteket, hogy gyertek, gyakoroljuk együtt és ünnepeljük a megvilágosodott társadalmat! 

 

szeptember 28. péntek. 19.00-21.00 (bevezető előadás)
szeptember 29-30. szombat-vasárnap, 09-18.00 (hétvégi tréning)
 
Helyszín: Ars et Vita Közösségi Tér (Bp. V. Váci u. 40. 1/7. 23-as kapucsengő)
Tanító: Pongrácz Mátyás acsárja. Tanulmányait Chögyam Trungpa rinpocse tanítványaként kezdte, jelenleg Szakjong Mipham rinpocse tanítványa és a Shambhala közösség egyik legmagasabban képzett, vezető tanítója. Képzett tanítója az MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) módszerének is. 
Részvételi díjak:
normál ár: 18.000 Ft
kedvezményes ár: 12.000 Ft vagy egyéni megbeszélés alapján (azoknak, akik a teljes árat nem tudják kifizetni)
támogatói ár: 22.000 Ft (ha megteheted, nagylelkű hozzájárulásoddal mások kedvezményes részvételét és non-profi meditációs csoportunk működését támogatod)

ismétlőknek: 9.000 Ft (mindazoknak, akik már résztvettek az egyes szinten.)

Alapelvünk, hogy anyagi akadálya ne legyen a részvételnek, ezért ha nehézségeid vannak, vedd fel velünk a kapcsolatot, és törekszünk egyéni megoldást találni. Csoportunk non-profit, a teljes bevételt programjaink működtetésére fordítjuk.
 
 
————————————————————————————————————————————————————————-

A Shambhala Tréning egy olyan ösvény, amely visszavezet bennünket az emberi létezés alapvető jóságához. A képzést úgy is nevezik, hogy „a harcos útja“, mert megtanít arra, hogyan fordulhatunk önmagunk és mások felé szelídséggel és félelemmentesen. 

 

Ezt a képzési formát Chögyam Trungpa rinpocse hozta létre, válaszul a korunkat jellemző kihívásokra. A régi tanítások ezt az időszakot sötét korszak néven említik, mert bár technikailag magasan fejlett kultúrát hoztunk létre, az emberi minőségek – a bátorság, együttérzés és bölcsesség – elveszőben vannak. Ezt tükrözi a világban tapasztalható felfordulás. Ennek ellenszere nem lehet egy újabb ideológia vagy vallás, azzal csak tetéznénk a bajokat. Shambhala tanítása abban segít, hogy térjünk vissza eredendő emberi természetünkhöz, mely teljes, tiszta és jó. Ennek megtapasztalásából kiindulva tudunk jó emberi társadalmat – megvilágosodott társadalmat – létrehozni.

 

Shambhala Tréning öt hétvégi meditációs műhelyből áll, melyek során a résztvevők magasan képzett tanító vezetésével, közös meditáción, személyes interjúkon és csoportos megbeszéléseken vesznek részt.

Nyitott bármilyen vallási hátterű vagy vallási háttér nélküli érdeklődők számára. Egyaránt ajánlott új és tapasztalt meditációs gyakorlóknak számára és mindazoknak, akik személyes spirituális ösvényüket vagy társadalmi aktivitásukat szeretnék gazdagítani.

 

Az öt szint biztos alapot teremt az éber figyelem és tudatosság meditációs gyakorlatához, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a hitelesség, az önbizalom, a bátorság, a humor és a méltóság fejlesztésére a mindennapi életben.

 

A Shambahala tréning várható időpontjai 2018-2019:

1. szint – Az emberi létezés művészete: 2018. szeptember 27-28-29. 

2. szint – Harcos születik: 2018. november eleje (szervezés alatt)

3. szint – Harcos a világban: 2019. január vége (szervezés alatt)

4. szint – Felébredett szív: 2019. április eleje   (szervezés alatt)

5. szint – A nyitott Égbolt: 2019. június eleje (szervezés alatt) 

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-nap Pekingben

A világ több országában, így például Bangladesben, Vietnámban, Kínában és Dél-Koreában is május 15-én tartották a Buddha-napot, amivel a Buddha születésére emlékeznek. Kínában a Kínai