Főoldal > BuddhaFest Online fesztivál 2020

BuddhaFest Online fesztivál 2020

Június 22. és augusztus 16-a között rendezik meg A BuddhaFest Online fesztivált a Trycicle internetes buddhista magazin szervezésében.
Az online esemény résztvevői hét új dharmabeszédet hallgathatnak meg.

Az előadók: Matthieu Ricard, Tara Brach, Sharon Salzberg, Rick Hanson, Stephen Batchelor, Andrew Holecek és a tiszteletreméltó angel Kyodo williams zen mester.
Ezen kívül visszanézhetőek lesznek az elmúlt két BuddhaFest legnépszerűbb előadásai olyan jól ismert tanítók részvételével, mint: Joan Halifax rósi, Surya Das Láma, Tsultrim Alllione Láma, Ram Dass, Sylvia Boorstein, Dr. Nida Chenagtsang, Dawa Tarchin Phillips, Trudy Goodman, JoAnna Hardy és Jack Kornfield.

Az International Buddhist Film Festivalnak köszönhetően hét filmet is megtekinthetnek a résztvevők, amiből öt premier. Különösen érdekesnek ígérkezik a Dzongszár Khjence Rinpócséről készült dokumentumfilm. A népszerű tanítót saját filmje a Hema, hema forgatására kísérte el Jaap Verhoeven dokumentumfilmes. Ugyan saját bevallása szerint Rinpócsénak a filmkészítés csak „másodállás” tanítói munkája mellett, filmjei rendszeres szereplői az olyan híres fesztiváloknak is, mint a locarnói vagy a torontói. A róla készült dokumentumfilm előzetese itt látható míg Khjence Norbu legutóbbi filmjének trailere itt.

A részletes programért és a jelentkezésért látogassatok a BuddhaFest oldalára
 

 

Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint