Főoldal > Buddhizmus és hinduizmus – Beszélgetés Leveles Zoltánnal

Buddhizmus és hinduizmus – Beszélgetés Leveles Zoltánnal

„India nagy ereje az, hogy nagyon nagy különbséget tesz a vallás és a spiritualitás között. A vallás az út, a vallás a folyó, ami elvisz az óceánba. Aztán, hogy az óceánba melyik folyón érkeztünk: a Dunán, a Tiszán, vagy netán a Gangeszen, a Jamunán, vagy Induson, kit érdekel? Elértük az óceánt. A spiritualitás az óceán. Ez az óriási plusz Indiában. Szeretem azt mondani, hogy „Indiában”, mert a hinduizmust és a buddhizmust rokonnak tekintem. Unokatesóknak, vagy akár édestesóknak.”

Leveles Zoltán a Bharata Kultúrtér alapítója, az India Klub Alapítvány, a Bharata Hindu Közösség és a Vishva Hindu Parishad Magyarország elnöke, író, hindu tanító, blogger, indiai spirituális utak szervezője és vezetője.
1988-ban találkozott közelebbről India spiritualitásával. Alapos utánajárás után, néhány hónappal később eldöntötte, hogy ráteszi életét a szanátana dharma kutatására, megértésére, és gyakorlására.

Linkek:
Bharata Kultúrtér
Vishva Hindu Parishad – VHP Instagram oldala
Indiai utazás blog | Leveles Zoltán blogja

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint