Főoldal > Cser Zoltánnal az analógiákról, az analógiás gondolkodásról

Cser Zoltánnal az analógiákról, az analógiás gondolkodásról

„Van függőleges és van vízszintes mintázat. A függőleges mintázat az analógia. Például az asztrológia az analógiák tana.   …ahogy az égben, úgy a földön, kicsiben a nagy, nagyban a kicsi, de a vízszintes mintázatokból keletkeznek a sztereotípiák. Tehát az is egy mintázat, hogy valaki egy gondolkodási mintázatból nem tud kilépni. Azt én nem nevezném analógiának. Ez a múltból hozott lenyomatok ismétlődése.   …Amikor az ösvényen jár az ember, elkezd analógiákban látni, hiszen a jelenlét állapotában nincs múltból hozott sztereotípia.”

Adásunkban Cser Zoltánnal beszélgetünk az analógiákról, az analógiás gondolkodásról. Cser Zoltán A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója, buddhista tanító, a Nemzetközi Dzogcsen Közösségben, – melynek mestere Csögyál Namkhai Norbu Rinpocse volt – Jantra Jóga, Vadzsratánc és Szanti Maha Szangha oktató.

Riporter: Bende Zsuzsanna (2024)

Cser Zoltán honlapja

Cser Zoltán Youtube oldala

 


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint