Főoldal > A BuddhaFM rádió új sorozata – ÉLETÚT – Dobosy Antal zen mester 1. rész: A gyerekkor

A BuddhaFM rádió új sorozata – ÉLETÚT – Dobosy Antal zen mester 1. rész: A gyerekkor

Újonnan indult életút sorozatunk első kiszemeltje Dobosy Antal, 83 éves matematikus, zen buddhista tanító, a magyarországi buddhizmus jeles képviselője. A Tan Kapuja Zen Közösség apátja és szellemi vezetője és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola oktatója, akivel életének első szakaszáról, a gyerekkoráról, közel két órán át beszélgettünk. Tudjuk jól, hogy manapság két órát kiszakítani egy napból nagyon nehéz. A beszélgetés ezért természetesen archívumunkban is meghallgatható.

Ezt a sorozatot családias hangulatúra terveztük. Üljünk le együtt egy képzeletbeli, nagy diófa alá egy varázslatos kertben és szeretettel, figyelemmel hallgassuk tanítóink, mestereink életútjának történeteit! A BuddhaFM rádió sosem siet: időt és türelmes csendet ad a kibontakozásra. Dobosy Antal nem sokkal a beszélgetés előtt megtalálta édesanyja naplóját, melyet 1944. december 15. és 1947. január 2. között írt, amikor a kis Anti 4-5 éves volt. A műsorban elhangzanak részletek a naplóból Kakasy Dóra előadásában.

A második részben majd kinyílnak a felnőttkor kapui: egy hihetetlenül sokoldalú, izgalmas, kreatív,  szellemileg és fizikailag is fáradhatatlan időszak története.

Köszönjük, hogy hallgatnak, olvasnak minket és írnak nekünk!

Készítette: Horváth M. Zsófia

 

 

 


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a