Főoldal > Elhatározás kérdése – Újévi fogadalmak helyes szemlélettel

Elhatározás kérdése – Újévi fogadalmak helyes szemlélettel

 Beszélgetés Tóth Zsuzsanna buddhista tanítóval
„Az, hogy rosszul érzed magad, az nem azért van, mert valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert az ember ilyen. Nincsen eredendő bűn, nem rontottál el semmit, csak az ember így működik. … és hogy ebből túllendítse magát, ott kell a fordulópont, a helyes elhatározás.”
Az év elején sokszor szembesülünk fogadalmakkal. Akár másokéval, akár magunkéval. Hogyan segíthet Buddha egyik alapvető tanítása, a helyes elhatározás, abban, hogy meghozzuk a nagy döntéseket, hogy tudjunk változtatni, hogy végül jól cselekedjünk? Tóth Zsuzsanna az interjúban azt is elmondja, mi a helyes elhatározás szerepe a mindennapi életben.
Riporter: Lapat Dániel

Az adás időpontja: 2021. FEBRUÁR 9., KEDD 07:30; szerda 10:30; csütörtök 13:30; péntek 16:30; szombat 11:30; február 15., hétfő 20:30

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek