Főoldal > Ellenállni a kísértésnek — Beszélgetés Karsai Gáborral, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorával 1. rész

Ellenállni a kísértésnek — Beszélgetés Karsai Gáborral, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorával 1. rész

Ellenállni a kísértésnek Beszélgetés Karsai Gáborral, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorával 1. rész

 „… A vággyal kapcsolatos kísértések, a félelem kísértései vagy a hatalom, a pozíció kísértései. Mindebben az az érdekes, hogy ezek a kísértések a megvilágosodás, vagy – Jézus esetében – a tanítás megkezdése előtti utolsó pillanatban, a böjtölés időszakában, vagy a megvilágosodás előtti meditációs gyakorlás időszakában érték őket. Tehát nem arról volt szó, hogy ők bizonyítsák a megvilágosodottságukat, vagy a szentségüket, vagy a tanításra való alkalmasságukat, mert akkor mindez a megvilágosodás, vagy a belső megtisztulás – Jézus esetében – után történő kísértések lettek volna. Ez az utolsó próbatétel, ami a megvilágosodásuk, vagy belső megtisztulásuk előtt érte őket a történetek szerint.
Ebből mind arra következtethetünk, hogy ezek a kísértések az út részei, tehát a megvilágosodáshoz vezető úton állnak elő. S ezek nyilván felnagyított, szimbolikus példák, hogy milyen mélységű és milyen típusú kísértésekkel nézhet szembe az úton járó, a megvilágosodni, megtisztulni vágyó…”

Az adás időpontja: 2020. OKTÓBER 26., HÉTFŐ 08:00; kedd 11:00; szerda 14:00; csütörtök 17:00; péntek; szombat 08:00; vasárnap 21:00
Riporter Bende Zsuzsanna

Kapcsolódó