Főoldal > Elmúlás, halál, fenntarthatóság – Interjú Köves Alexandra ökológia közgazdásszal

Elmúlás, halál, fenntarthatóság – Interjú Köves Alexandra ökológia közgazdásszal

“Van egy nagyon kézzelfogható segítségnyújtás, például a buddhista hagyományban a bardo, amikor van 49 napod arra, hogy még a másikkal foglalkozz.”

Gazdasági és szociológiai szempontok is fontosak egy adott társadalom halálhoz, elengedéshez, elmúláshoz való viszonya. Köves Alexandra közgazdász szerint ezzel a tabu témával való kapcsolatunk sokkal fontosabb, mint eddig gondoltuk. Az egész életünket, gondolkodásukat, döntéseinket meghatározza, hogyan viszonyulunk a veszteséghez. 

Az ökológiai, szakmai szempontok mellett Alexandra elmeséli saját élményét az interjúban, amin keresztül megértette, hogy mennyi veszteséget generál egy társadalom, amikor tabusítja a halál témakörét. 

A halál és fenntarthatóság témakörében Alexandra közösen dolgozik Király Gábor szociológussal, akivel szintén hallhattak már egy két részes interjút a Buddha Fm-en. 

Riporter: Lapat Dániel (2022)

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint