Főoldal > ePIHIK – elektronikus verseskötet és online bemutató

ePIHIK – elektronikus verseskötet és online bemutató

„Ugró tücsök bennem a csönd
és hulló lomb a bölcsesség;
késő napfény a tiszta tudás
és rezgő föveny az elengedés.

Közös erdei út a szeretet
a barátság rejtett ösvény,
sziklacsúcs a szerelem
és kilátás az együttélés.

Madárcsicsergés a lélek,
a szellem bogárzümmögés;
éhes vadászles a test
és nincs olyan, hogy én.” 

(Tájvers, WST Pihik)

 
A pandémiás helyzet nehéz helyzetbe hozta a művészeket, így a költőket-írókat is. Az egyik lehetséges út, hogy elektronikus könyveket adunk ki és online könyvbemutatókat tartunk, ezzel is csökkentve a fertőzés kockázatát, ugyanakkor a kortárs magyar szépirodalom terjesztésének lehetőségeit nem adjuk fel. Ezáltal lehetőséget teremtünk az értelmes hangon és nyelven való, értelmes témákról szóló párbeszédre, szerző és olvasói között. Megteremtjük az útját annak, hogy a telefonokon kortárs magyar verseket is olvashassanak az emberek.

Weiner Sennyey Tibor tizenharmadik könyve egy interaktív, elektronikus verseskötet, amely 4×33 verset válogat az elmúlt húsz év terméséből, a verseket Szarka Fedor Guido illusztráció kísérik, az ebookot Jánosi-Mózes Tiburi szerkesztette. A kiadvány a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága által létrehozott E- könyvtér elektronikus könyvtár tagja. A kötetet a Magyar PEN Club adja ki.

 

Weiner Sennyey Tibor
ePIHIK
elektronikus könyv
élő online bemutató

Időpont:
2020 november 21. 20:00

Helyszín:
Az esemény élő közvetítésének linkjét a facebookon, az esemény alatt és a szerző oldalán fogjuk megosztani.
Esemény a facebookon
A szerző facebook oldala

 
 
 
 

Ebben az interaktív e-könyvben valójában négy verseskötetet rejtettünk el. A költő 2015-től írott 33 új verse mellett (A kerti notesz), itt megtalálható az a három kötet is, ami a 2015-ben megjelent – mára már beszerezhetetlen – Pihik-kötet tartalmazott: az első Pihiket – amely válogatás volt a régebbi kötetekből -, a Tájabrosz ciklus verseit és a Jáva és Bali szigetén írott költeményeket. Ez a kötet, így az elmúlt húsz év verseiből válogat négyszer harminchárom verset, pihi-madarakról, szerelmekről, kertekről, külső és belső utazásokról, a hazáról és az otthonról, a gyászról és Istenről, és az állandó változásról.

A szerző Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Eddig tizenkét könyve jelent meg, legutóbbi könyve Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve című esszékötet. Ez a tizenharmadik kötete. Szentendrén él, a Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjasa. Kertészkedik, fotózik, tanít, sétál és kerékpározik, de főleg verseket és esszéket, s néha prózát is ír.

 
 
 
 
 
Szarka Fedor Guido és Weiner Sennyey Tibor

Az ekönyv mobi és epub formátumban jelenik meg.

Weiner Sennyey Tibor
ePIHIK
Válogatott és új versek
Grafika: Szarka Fedor Guido
Ebook: Jánosi-Mózes Tibor
Felelős kiadó: Szőcs Géza

A kiadvány a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága által létrehozott E- könyvtér elektronikus könyvtár tagja.

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a

Hírek

Egy hetes Vészák ünnepség Ladakban

A  neves buddhista szellemi vezető és társadalmi elkötelezettségéről ismert szerzetes, a tiszteletreméltó Bhikkhu Szanghaszéna az India északi részén, Ladakban működő nonprofit szervezet, a Mahábódhi Nemzetközi