Főoldal > Ezer Buddha handzsi papírból – Interjú Yu Hye Ryong-gal, a Koreai Kulturális Központ igazgatónőjével

Ezer Buddha handzsi papírból – Interjú Yu Hye Ryong-gal, a Koreai Kulturális Központ igazgatónőjével

“A budapesti kiállítás középpontjában a handzsi domborművekből aprólékosan megmunkált Ezer Buddha bemutatása áll majd, amelyre Európában még nem volt példa. A több mint háromszáz káprázatos koreai színnel büszkélkedő, szövetekkel díszített Tükörterem magával ragadó élménye lehetővé teszi a látogatók számára, egy végtelenített látványban kapcsolódjanak a természetes színárnyalatok érzékekre ható tapasztalatához.”

 

A Koreai Kulturális Központ frissen kinevezett igazgatónőjével, Yu Hye Ryong-gal hallhatnak beszélgetést ebben a műsorunkban. Elsősorban a világszerte kuriózumnak számító handzsi papírokból készült Ezer Buddha, vagyis Lee Seungchul, koreai festő kiállítása lesz a téma, de természetesen beszélgetünk az intézet terveiről, következő programjairól is. Az interjút koreai nyelven tolmács segítségével rögzítettük.

Riporter: Lapat Dániel (2024)

 

 

 


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint