Főoldal > Farkas Pál tanítóbeszéde a Maháparinibbána szuttáról, a Buddha végső eltávozásáról (Buddhafeszt, 2023)

Farkas Pál tanítóbeszéde a Maháparinibbána szuttáról, a Buddha végső eltávozásáról (Buddhafeszt, 2023)

A 2023-ban A Tan Kapuja Buddhista Egyház által szervezett sikondai Buddhafeszt utolsó tanítóbeszéde a Maháparinibbáról, azaz a Buddha végső eltávozásáról szólt. A tanítást Farkas Páltól kaptuk, ezúton is köszönjük. Aki nem lehetett ott, most meghallgathatja a rádióban.

Farkas Pál, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója, egykori rektora, professor emeritus buddhologiae honoris causa, az angliai Amaravati buddhista kolostorban két évet töltött novíciusként, A Tan Szigete Közösség alapító tagja és tanítója. Nemrég megjelent könyve, mely A nagy könyv (Mahāvaggapāli) fordítását és a kapcsolódó magyarázatokat tartalmazza, a történelmi Buddha pontosan kevéssé ismert és több helyen mesés vagy töredékes életrajzának egyik leghitelesebb részletét mutatja be ez a szöveg: azt az időszakot, amely a Mester megvilágosodásával kezdődik, és a Tanítás ismertté válásának és elterjedésének szempontjából meghatározó. A címe pedig: A Buddha megvilágosodása.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint