Főoldal > Film és filozófia címmel új sorozatot indítunk. Ezúttal vendégünk Sólyom András filmrendező

Film és filozófia címmel új sorozatot indítunk. Ezúttal vendégünk Sólyom András filmrendező

Film és filozófia című, induló műsorunkban adásonként egy-egy ikonikus filmen keresztül vitatunk meg filozófiai kérdéseket. Tarkovszkij, Lynch, Kuroszava, vagy Kim Ki-Duk filmjei bázisként szolgálnak a számos filozófiai hagyományban történő kiránduláshoz, melyen filmes szakemberek és filozófusok mellett esztéták, vallásbölcsészek, írók és buddhista tanítók lesznek a társaink.
 
Az első adásban Sólyom András filmrendezővel, az Érzékek Iskolája és a Pannon Töredék direktorával beszélgetünk a film szerepéről az érzékelésben, a tapasztalásben és az emberi törekvésben. Példánk ezúttal a nagy sikert arató, Amerikában Oscar-díjjal jutalmazott Saul fia című magyar film.

A következő adásban a költészet, a misztika és a dramaturgia lesz a témánk; ezt Tarkovszkij: Tükör című filmjén keresztül, Tenigl-Takács László segítségével fogjuk felfedezni.

A műsort vezeti Harlam Bálint és Krizsán Krisztián.

Az adás és az ismétlések időpontja itt található.

Hallgatni pedig itt lehet.

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek