Főoldal > Filmekről képekről Radics József alias Joe zen filmklubja

Filmekről képekről Radics József alias Joe zen filmklubja

Radics Józseffel (Joe-val) a zen közösség tagjával filmekről, képekről beszélgettünk a Tan Kapuján általa szervezett filmklub kapcsán. Ebben a filmes műhelyben zenes szempontok alapján történik a feldolgozás, hasonlóan a kóan-dialógusos módszerhez.

„Mostanában azt látom egy filmben, ami a legszomorúbb, hogy az egy halott dolog. Lejátszható, de ez önmagában nem jelent semmit. Viszont, ha hatással van emberekre, és rámutat éppen aktuális élethelyzetükre, problémáikra, talán lehet belőle tanulni…Ha jó a film, akkor nagyon könnyen bele lehet kerülni, abba a viszonyrendszerbe, amiben a film játszódik, és ott kipróbálhatja az ember magát, hogy az a szituáció, az a nagyon durva helyzet, mit hoz ki belőle, hogy milyen megoldási lehetőségeket lát meg benne, meg egyáltalán, milyen kérdéseket a saját életére vonatkoztatva. No és ezzel érdemes foglalkozni, attól hogy ezek felmerülnek, ettől lesz élő a film.”

Az adás időpontja: 2021-02-17 szerda 09:00; csütörtök 12:00; péntek 15:00; szombat 17:00; 22-én hétfőn 18:00; kedden 22:00

Riporter Szeremley Anett

kép Luis Buñuel: A burzsoázia diszkrét bája

Kapcsolódó