Főoldal > Furcsa magyar vágy – Kelényi Béla előadása Baktay Ervin nyugat-tibeti útjáról

Furcsa magyar vágy – Kelényi Béla előadása Baktay Ervin nyugat-tibeti útjáról

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és az Ybl Budai Kreatív Ház Made in Asia című ismeretterjesztő sorozatának előadása Baktay Ervin 1928-as nyugat-tibeti útjának előzményeit és indítékait mutatja be.

A tavaly indított ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan 19-20. század eleji utazók, tudósok és gyűjtők életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől egyik menthetetlenül „megfertőzött” Ázsia.

Kelényi Béla muzeológus, tibetológus előadása Baktay Ervin 1928-as nyugat-tibeti útjának előzményeit és indítékait mutatja be. A Kőrösi Csoma Sándor nyomdokain járó orientalista útjának megpróbáltatásairól, eredményeiről; két különleges személyiség közös megszállottságáról hallhatunk ez alkalommal. De hogy ez miért furcsa és csakugyan sajátosan „magyar-e”, hamarosan kiderül!

Az adás időpontja: 2019. MÁRCIUS 21., CSÜTÖRTÖK 08:25; péntek 11:25; vasárnap 08:25; hétfő 14:25; kedd 17:25; szerda 21:25

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek