Főoldal > Gyakorlók egymás között (2.rész) – Beszélgetések a praxisról – Czike Klárával és Barta Andrással

Gyakorlók egymás között (2.rész) – Beszélgetések a praxisról – Czike Klárával és Barta Andrással

„A modern addikciók, amelyeket most a legpusztítóbb addikcióknak ismerünk,  mind teljesen modern dolgok. Tehát alapesetben az alkoholizmus, vagy a drogfüggőség mondjuk 200 éve nem volt ennyire téma. …minél jobban belemegyünk itt a XXI. századba, egyre látványosabb az embereknek az a tendenciája, hogy újabb és újabb függőségi lehetőségeket alakítunk ki,  aelyek egyre kifinomultabbak.  Az egész internet egy ilyen világ lett sajnos. …egymás testvérei vagyunk most már ebben és nem is nagyon tudjuk kihúzni magunkat.”

Czike Klárával rendszeresen meghívunk egy harmadik vendéget is. Olyat, aki régóta meditál és azokat a kérdéseket járjuk körbe, amelyek minden gyakorlót érintenek. Célunk annak bemutatása, hogy a gyakorlás során olyan kérdések merülnek fel, amit leginkább csak gyakorlók tudnak feltenni, és a kérdésekre is csak egy gyakorló tud válaszolni.

A 2. rész harmadik vendége Barta András akkreditált MBSR mindfulness oktató, addiktológiai konzultáns, aki mindfulness alapú képzéssel segíti a drogfüggőket, a visszaesés megelőzését és rehabilitációt.

Riporter: Bende Zsuzsanna (2024)

tudatossag.net

 

 


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó