Főoldal > Gyakorlók egymás között (3.rész) – Beszélgetések a praxisról – Czike Klárával és Harsányi Andrással

Gyakorlók egymás között (3.rész) – Beszélgetések a praxisról – Czike Klárával és Harsányi Andrással

„Amit én nem-koncepcionális Vipassanának hívok ez a Pa-Auk Sayadaw szerzetesnek a Vipassanája, ahol nem koncepcionális elemekkel dolgozunk. Tehát nem azzal dolgozunk, hogy hallok valamit, vagy félek, vagy haragszom stb., hanem a végső valóság darabkáival. Legyen szó fizikai, vagy mentális végső valóságról.”

Czike Klárával rendszeresen meghívunk egy harmadik vendéget is. Olyat, aki régóta meditál és azokat a kérdéseket járjuk körbe, amelyek minden gyakorlót érintenek. Célunk annak bemutatása, hogy a gyakorlás során olyan kérdések merülnek fel, amit leginkább csak gyakorlók tudnak feltenni, és a kérdésekre is csak egy gyakorló tud válaszolni.

A 3. rész harmadik vendége Harsányi András, aki magánéletében civil szervezeteket és társadalmi vállalkozásokat segít. 10 éve gyakorol és különböző Théraváda technikákat kipróbált.

Riporter: Bende Zsuzsanna (2024)

 

Wikipedia – Bhaddanta Āciṇṇa

 


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Beszélgetés Dr. Pressing Lajossal a non-dualizmusról

Beszélgetés Dr. Pressing Lajos Lílávadzsrával a non-dualizmusról Riporter: Bende Zsuzsanna (2024) Dakiniland – Pressing Lajos honlapja A buddhista misszió honlapja Az adás időpontja: 2024. május