Főoldal > Hétköznapi gyakorlás, tudatosság, éber jelenlét munka mellett – Ruttner Kata személyes története

Hétköznapi gyakorlás, tudatosság, éber jelenlét munka mellett – Ruttner Kata személyes története

Hétköznapi gyakorlás, tudatosság, éber jelenlét munka mellett – Ruttner Kata személyes története

„A meditációt mostanában úgy iktatom be, hogy most úgy tud elaludni, hogy ott ülök az ágya mellett és fogom a kezét, és akkor kezdek el meditálni. És azt figyeltem meg, hogy amint én lenyugszom, (…) elalszik.”

Kata újságíró, blogger, de főleg édesanya. A médiában eltöltött hajtós évek és családi veszteség vezetett oda, hogy találkozott egy buddhista közösséggel, Buddha tanításaival. De végül nem követett semmilyen vallási irányzatot. Maga alakította ki tudatos hétköznapi életét, beillesztette a jógát és a meditációt a mindennapjaiba. Később életmód tanácsadói képesítést is szerzett. Élete része lett a mindfulness, és blog oldalán több ezer hozzá hasonló nővel, édesanyával osztja meg érzéseit, gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatait.

Riporter: Lapat Dániel

Az adás időpontja: 2020-11-26 csütörtök 09:17; péntek 12:17; vasárnap 09:17; 2020-11-30 hétfő 15:17; kedd 18:17; szerda 22:17

 

Ruttner Kata közösségi oldalai:

Instagram

https://mindfulpackage.com/

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Beszélgetés a Vak majmok kolostorából

Egy nevét lényegtelennek találó interjúalanyunkkal készült riportunkhoz egy általa írt „szent leckét” idézünk: “Mester! Mi segít? – Ha belátod, hogy semmi sem segít, az segít.