Főoldal > Hogyan fedeztem fel a légzésemet (…és sokminden mást is) – Karen Maezen Miller zen mester tanítása.

Hogyan fedeztem fel a légzésemet (…és sokminden mást is) – Karen Maezen Miller zen mester tanítása.

“A tüdő mélyén a távolság önmagunk és a külső világ között még egy sejtnél is kisebb. Nincs többé kettősség.”

Karen Maezen Miller író és zen gyakorló, tanító. A Dewdrop Sangha gyakorlóközösség tagja. A kaliforniai Sierra Madre-ben él, háza mögött egy évszázados japán kerttel.

“A fejünkben lévő elfoglaltság az, ami befeszíti a mellkast és lerövidíti a légzést, egyszerre okozva fizikai és mentális nyugtalanságot. Ezért vagyunk hajlamosak arra a következtetésre jutni, hogy a légzésgyakorlat nem működik számunkra. Sokkal nehezebb, mint ahogy azt gondoltuk. Nem tűnik úgy, mintha bármerre is haladnánk. És nem is érdekes. Tovább akarunk lépni egy következő, egy sokkal szórakoztatóbb, vagy fontosabb szintre a gyakorlásunkban. Vagy teljesen feladjuk.

De mindvégig a légzés marad a legmélyebb Dharma, minden gondolat, minden tett, minden pillanat ebből fakad. Szóval hogyan tartsuk fenn a légzés gyakorlatát amikor teljesen elkedvetlenedünk?”

Fordította: Fenyvesi Róbert, elmondja: Horváth M. Zsófia

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint