Főoldal > Ilyen volt 2021 – Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke

Ilyen volt 2021 – Mireisz László, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke

Ünnepi műsorunk részeként arra kértük Mireisz Lászlót, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnökét, hogy mondja el gondolatait az év tanulságairól, értékeiről, válságairól és megoldásairól.

 

„Lényegében – és itt ezen érdemes egy kicsit elidőzni,– hogy milyen eddig nem igazán tapasztalt félelmeket bizonytalanságot generált ez a külső rendszer, a külső megjelenő probléma. Azt kell mondjam, hogy szinte felkínálta mindenkinek azt, hogy az eddig elsajátított buddhista elveket alkalmazza a hétköznapokra, mert mindenki szembesült a bizonytalansággal, félelmekkel,… alapvető egzisztenciális kérdésekkel, amelyeket mindenkinek végig kellett gondolni és ebben a tekintetben akár nagyon jó belső meglátások is keletkezhettek. A belső önfigyelés feltételei megszaporodtak, annyi belső negatív érzelem jelent meg, hogy mindenki számára felkínálta, hogy akkor nézzük meg, mit jelent az életünkben a bizonytalanság, a félelem. Ha valaki ügyesen csinálta az életét, ebből az időszakból ki tudta szűrni azokat az inspiráló erőket és tényezőket, amelyek a buddhista útja, vallása szempontjából értékesek lehettek. Tehát a negatív külső körülmények átfordíthatták az embert egy belső vizsgálódás irányába és ilyen szempontból nagyon inspiráló volt az időszak, mert mindenkinek át kellett gondolnia alapvető dolgokat.”

 

Az adás és az ismétlések időpontja:

2021-12-21 kedd 07:12
2021-12-22 szerda 07:12
2021-12-23 csütörtök 07:12
2021-12-24 péntek 07:12
2021-12-25 szombat 07:12
2021-12-27 hétfő 07:12

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Burns Katalinnal

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban ezúttal Burns Katalin íróval, zenésszel beszélgettünk az indiai bhaul fakírok zenéjéről, alkotásról, szakrális zenéről. Burns Katalin magyar népzenei gyökereitől indult