Főoldal > A szekér, az út és a sok állomás – Interjú S. Varga Ilona fotóssal

A szekér, az út és a sok állomás – Interjú S. Varga Ilona fotóssal

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

„Minden hegynek egy darab teteje van, és arra az egy darab tetőre számtalan úton lehet feljutni.
Azt gondolom, a cél az, hogy eljussunk a hegynek a legtetejére.”

Tanulmányai befejezése után a könyvszakmában dolgozott, irodalmi szerkesztőként, könyvkiadóként. Később reklámvonalon tanult tovább, reklámpszichológiával, filmrendezéssel foglalkozott. Több televíziós és rádiós adás, klipek, reklámfilmek készítésében működött közre.

A Zanskar és Indus folyók találkozásánál (Ladakh) Fotó: Juhász Balázs

 

Évtizedek óta vannak sajtómegjelenései, zenei, fotós, irodalmi és pszichoterápiás témákban. Hosszú évek óta nemcsak szerkesztéssel, fotózással, de írással is foglalkozik. Rendszeresen jelennek meg munkái különböző nyomtatott és online folyóiratokban. Ma mindezen tevékenységek mellett pszichoterapeutaként is dolgozik, tagja az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnek valamint a Pszichodráma Egyesületnek. Egyéni- és csoportterápiákat, tánc- és mozgásterápiákat tart. Ifjúságpszichológiai kutatásokat, személyiségfejlesztést, -elemzést végez. Saját fejlesztésű, úgynevezett fotóterápiát alkalmaz a pszichoterápiák területén. Tanulmányait többek között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán is végezte. Elkötelezetten kiáll a tibeti ügyek mellett, ahogy vallja:  szeretném menteni a menthetőt a magam szerény eszközeivel is.

A koncert- és táncfotózással foglalkozó fotográfus régóta van jelen a zene és a tánc világában is. De mára már – fotósként is – régi szenvedélyének, a tibeti kultúra szeretetének szolgálatába állította szakmai tudását. Jegyzett koncertfotós, számtalan kiállítással, publikációval.

Az utóbbi időben leginkább a szakrális világok és a kövek fotózásával foglalkozik. Kétszer járt Indiában, a Himalájában (Ladakhban), bejárta a Kaukázus országait, Izlandot többször is, Izraelt, sok arab területet, hogy csak néhányat emeljünk ki. További terveiben még az amerikai sivatagokkal való megismerkedése, Peru és Bolívia, majd egy afrikai látogatás szerepel, valamint egy – hosszabb időre – Ladakba való költözés is.

Thiksey kolostorában egy szerzetessel Ladakhban

 

Rendszeresen tart vetítéses előadásokat számtalan témában, képeit több tucat kiállításon is megszemlélhettük már.

Honlapján, a www.alionphoto.com oldalon rendelni is lehet képeiből, naptáraiból.

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola

A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022 őszén – felmenő rendszerben, egy elsős osztállyal – általános iskolát indít Budapesten. Szeretettel várják a jelentkezőket! Itt olvashatók pedagógiai

Hírek

Koreai templom avatása Bódhgájában

Május 21-én adták át az indiai Bódhgájában az új koreai buddhista templomot a Bunhvangszát. Bódhgája India Bihár államában található zarándokváros és arról híres, hogy a