Főoldal > Interjú Sári Lászlóval Kőrösi Csoma Sándorról

Interjú Sári Lászlóval Kőrösi Csoma Sándorról

Interjút hallhatnak Sári László, József Attila-díjas magyar tibetológus, író, műfordító, könyvkiadó, rádiós szerkesztővel Kőrösi Csoma Sándorról.

“…ahogy a kínaiak mondják: aki kifelé fordulva serénykedik, az elfordul a szívétől. Csoma úgy látta, hogy a nyugati hős már régen elfordult a szívétől és a buddhizmus egy olyan logikus, szép és világos, jól érthető eszmerendszer, amely esetleg visszafordíthatja magához az eltévedt nyugati hőst. És talán az ember egy kicsit jobbá válik – ahogy ő fogalmaz – akkor, ha elmélyül saját magában és abban a világban, amit a nyugati hős sohasem értett meg. Az emberközpontú gondolkodás, a nyugati vallások emberközpontú szemlélete elfordította például a természeti világtól. A régi ázsiai vallások mind természetközpontúak…”

Riporter Bende Zsuzsanna

Az adás időpontja: 2020-07-23 csütörtök 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; 27-én hétfőn 13:00; kedden 16:00; szerdán 20:00

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek