Főoldal > Jack Kornfield: Családi béke – meditáció a megbékélésen

Jack Kornfield: Családi béke – meditáció a megbékélésen

Amikor a családunkra gondolunk, láthatjuk, hogy minden ember hordoz magában némi szenvedést és fájdalmat, ahogyan minden emberben ott rejtőzik a csoda is. Ha engedjük, hogy a szívünk átérezze mások fájdalmát és szenvedését, és hogy az általuk hordozott szenvedés hogyan okoz fájdalmat nekik és másoknak, megjelenik a természetes együttérzés. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell oldanunk a problémáikat vagy meg kell változtatnunk őket – vagy akár azt, hogy a közelükben kell maradnunk, ha a tetteik fájdalmat okoznak nekünk. Azt jelenti, hogy együtt érzően tekintünk rájuk – az ő helyükbe képzeljük magunkat és megértőbb, nyitottabb szívvel hallgatjuk őket. Azt kívánhatjuk nekik, hogy legyenek jobban. Így szólítjuk őket megbékélésre.

Jack Kornfield egykori buddhista szerzetes, most buddhista tanító és pszichológus. E tanítóbeszéde a családi béke eléréséhez segít hozzá.

Fordította: Rácz Kiss Andrea, elmondja: Horváth M. Zsófia

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az