Főoldal > Jack Kornfield: Dhammabeszéd a halálról

Jack Kornfield: Dhammabeszéd a halálról

Jack Kornfield egykori buddhista szerzetes, most buddhista tanító és pszichológus. Következő tanítóbeszéde, mely 2021 november 10-én hangzott el, a halálról szól.
A fiatalság és a tagadás kultúrájában élünk. Hogyan találhatjuk meg a szív szabadságát, a születés és halál világában? Kezdhetjük annak a felismerésével, hogy minden dolog változásnak alávetett. A halál egy tanácsadó, a segítségével tisztán láthatjuk, hogy mi az, ami igazán számít. Lehetünk szerető tanúi ennek az életnek, de nem ragaszkodhatunk hozzá. Becsülhetjük az életet, de végül mégis el kell engednünk.

Ahogy Mary Oliver írja:
„Ahhoz, hogy ebben a világban tudjatok élni, három dologra kell képesnek lennetek: szeretni azt, ami halandó; olyan csontig hatoló erővel magatokhoz ölelni, mintha az életetek múlna rajta és elengedni, amikor eljön az idő”.

Az adás és az ismétlések időpontja:

  1. NOVEMBER 29., HÉTFŐ 07.00
  2. NOVEMBER 30., kedd 10.00
  3. DECEMBER 01., szerda 13.00
  4. DECEMBER 02., csütörtök 16.00
  5. DECEMBER 03., péntek 20.00
  6. DECEMBER 04., szombat 07.00
  7. DECEMBER 05., vasárnap 20.00


Kövesd Jacket a közösségi médiában

Instagram, Facebook, Twitter

Látogasson el a Jack Kornfield – Author, Buddhist Practitioner – Jack Kornfield oldalra, meditációkért, cikkekért és egyéb anyagokért.

Ezt a dharma-beszédet eredetileg a Spirit Rock közvetítette élőben 10/11/21-én.

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a

Hírek

Egy hetes Vészák ünnepség Ladakban

A  neves buddhista szellemi vezető és társadalmi elkötelezettségéről ismert szerzetes, a tiszteletreméltó Bhikkhu Szanghaszéna az India északi részén, Ladakban működő nonprofit szervezet, a Mahábódhi Nemzetközi