Főoldal > Kétnapos buddhista elvonulás Bajnán

Kétnapos buddhista elvonulás Bajnán

A Dhammapada Alapítvány meghívására Budapestre érkezik a tiszteletreméltó Ácsán Nyánadasszanó, a thai théraváda Ácsán Cshá és Ácsán Szumédhó nevével fémjelzett vonalának kiváló képviselője. Nyánadasszanó szerzetes június 6-án, szerdán délután 17 órára ötórai teával egybekötött beszélgetésre hívja A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóit és az érdeklődőket, majd a hétvégén, 9-10-én (szombat-vasárnap) kétnapos, hagyományos elvonulást tart Bajnán, ami pénteken este 19 órakor kezdődik, és vasárnap kora délután ér véget.
 
Az elvonulás programja:
Érkezés pénteken (június 8.) este 18 óráig.
Az elvonulást az erdei szerzetesi vonal hagyományaihoz illeszkedve tartják meg, tehát a két nap folyamán ülő- és sétáló meditációk váltják egymást, emellett lesz egy kis pihenőidő, valamint tanítóbeszéd hangzik majd el Ácsán Nyánadasszanótól, akitől természetesen kérdezni is lehet majd. A bajnai elvonulás pontos menetrendjét a tiszteletreméltó péntek este közli a résztvevőkkel.
 
Étkezés:
Szombaton és vasárnap a könnyű reggelit 12 órakor egyszerű ebéd követi. Ezt követően már csak 5 órakor lesz egy kis teázás.
 
Hozzájárulás:
A kétnapos elvonulás étkezést és szállást magában foglaló díja 5000 Ft.
További adományok felajánlására lehetőség van.
 
A jelentkezéseket az érkezés sorrendjében tudják fogadni, mert a szálláshelyek száma korlátozott.
A szállás egyszerű, egy szoba a hölgyek és egy szoba az urak számára, alváshoz szivacs-matracok vannak, de kevés a pokróc, tehát hálózsákkal érkezni mindenképpen kívánatos.
 

Az elvonulást vezető Nyánadasszanó ácsánról:

Nyánadasszanó ácsán cseh származású szerzetes, aki orosz édesapja mellett Lettországban nőtt föl, így korán megtapasztalta az otthontalanságot. 1999 őszén ment először az Amarávatí buddhista kolostorba, attól az érdeklődéstől indíttatva, hogyan lehet szerzetes. Szerzetessé fogadása 2002. július 21-én történt, a következő évet pedig a Chithurst buddhista kolostorban töltötte. Egy időre visszatért Amarávatíba, majd egy évre Thaiföldre látogatott, ahol többnyire Vat Pá Nanacsat kolostorában élt. Mielőtt 2006-ban visszatért volna Amarávatíba, még lakott egy ideig Vat Pá Pongban és Dao Dumban is. Egy ideig helyben maradt, majd végiglátogatta Olaszország, Új-Zéland, Thaiföld és Portugália kolostorait. 2015 novembere óta ismét Amarávatí lakója.
 

Mindenkit szeretettel vár a Dhammapada Alapítvány és a Dhammadípa Közösség!

Az elvonulás facebook eseménye

Az ötórai tea facebook eseménye

 

Kapcsolódó