Főoldal > Könyvajánló – Tenigl-Takács László: Ébredés a szavakból

Könyvajánló – Tenigl-Takács László: Ébredés a szavakból

Könyvajánló – Tenigl-Takács László: Ébredés a szavakból – társalgási útikalauz (nem csak) buddhistáknak c. könyvéről

Riporter: Udvardi Márton (2023)

Bővebben a kiadványról:
„E könyv „útikönyv”, ami a buddhista szemléletű kommunikáció módszertanába kísérli meg elkalauzolni az olvasót. Gondolatmenete abból a régi megfigyelésből indul ki, miszerint elménk folyamatosan tudat-tartamokat, képzeteket gyárt, emlékeken rágódik, a jövőn ábrándozik, vélt önmagával beszélget. És természetesen ezen a módon próbál befolyásolni másokat is.

Ha őszintén magunkba nézünk, be kell, lássuk, életünk legnagyobb részét nem az „anyagi” világban, hanem saját magunk vagy egymás tudatában töltjük, s ebben igen csekély szerepet kap a valódi egyetértés. Fogalmak, prekoncepciók falai közé zárva élünk, s ezzel elvesztjük saját magunk és a világ megismerésének lehetőségét. Művemben – a magam szerény módján – a keleti meditációs kultúra szemszögéből próbálok felvázolni egyfajta kiutat, „felébredést” a szavak álomvilágából.”

A Tan Kapuja Kiadó Webshop – Tenigl-Takács László: Ébredés a szavakból – Társalgási útikalauz (nem csak) buddhistáknak

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint