Főoldal > Könyvajánló – Urgyen: Égtáncosok és Őrült jógik

Könyvajánló – Urgyen: Égtáncosok és Őrült jógik

Urgyen: Égtáncosok és Őrült jógik – Az ego meghaladása a Csö hagyományban

Riporter: Udvardi Márton (2023)

“Könyvünk Tibet sajátos hagyományáról szól, ahogy az „Égtáncosok és Őrült Jógik” cím is mutatja.

 

A nyugati keresők többnyire a tibeti kolostorok sajátos gyakorlataival, megközelítéseivel találkoznak hamarabb, azonban hasonlóan érdekes a női és férfi gyakorlók vándorjógini és vándorjógi hagyománya is.

 

Ők a megközelítéseiket Padmaszambhava Mahagurura és a 84 Indiai Mahasziddhára vezetik vissza, akik a kolostori rendszereket és társadalmi konvenciókat meghaladva éltek, gyakoroltak és tanítottak.

 

Ebben a műben főleg a Macsig Labdrön tibeti hölgy által alapított hagyományra térünk ki, mely a Vágás (tib. csö) gyakorlata.

 

Macsig az ego átvágásának és a megvilágosodás elérésének sajátos módján ötvözte az olyan buddhista mesterek hagyományait, mint Guru Padmaszambhava, Naropa, Nagardzsuna, Árjadéva és Padampa Szangye Mahasziddhák,a bön tanításokból is ihletődve. A csö így évszázadok során egyre nagyobb népszerűségre tett szert Tibetben, és mára már minden tibeti hagyomány alapgyakorlatává vált.

 

Könyvünk így a mély mahamudra csö és dzogcsen tanítások mellett e férfi és női mesterek érdekes, furcsa életébe is betekintést nyújt. Gondoljuk, hogy a tibeti hagyományok iránt érdeklődők sok érdekességet találnak a történetekben és a tanításokban.

 

Váljon minden érző lény javára!”

Égtáncosok és Őrült Jógik – Samadhi Shop


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint