Főoldal > Közösségi meditációs lehetőség a karantén idejére – ellentmondás? Nem!

Közösségi meditációs lehetőség a karantén idejére – ellentmondás? Nem!

Az Egy Csepp Szangha magyarországi zen közösség a mostani, kényszerű izolációs időszakban sem mondott le a közösségi gyakorlás lehetőségéről. Király utcai zendójukat, gyakorlóhelyüket, áthelyezték a cyber-térbe. Naponta kétszer tartanak ülőmeditációs gyakorlást, egyet reggel egyet este, amelyeket felváltva egy-egy tapasztaltabb gyakorló vezet. Mindezt élőben közvetítik Facebook oldalukon.

A gyakorlat háromszor huszonöt perc CSENDES ülés, amit öt perces szünetek szakítanak meg. A gyakorlat nem vezetett, így remek alkalom a csendben való éber figyelem fenntartására. Ez lehetőséget nyújt más, nem zen gyakorlók számára is az éberséggyakorlatok rendszeres végzésére.

A közösségben való gyakorlás erőt adhat mindenkinek, a napi két alkalom rendszeressége pedig stabil keretet a meditációs gyakorlásban. 

A gyakorlás elérhető facebook oldalukon, a közösségről többet és részletesebben honlapjukon lehet megtudni.

Tisztelet a hősöknek!

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek