Főoldal > Lélekszobrászat – Interjú Gábor Emese képzőművésszel, a Tan Kapuja számára készült mellszobra kapcsán

Lélekszobrászat – Interjú Gábor Emese képzőművésszel, a Tan Kapuja számára készült mellszobra kapcsán

Amikor az ember valakiről egy portrét megpróbál megtölteni tartalommal, ahhoz nem elég a külseje, sőt én azt mondom, hogy a külső majdnem, hogy másodrangú. S akkor én mindent elolvastam, ülepítettem ezt az egészet, újra beszélgettünk, elkezdtem a szobrot, akkor megint jöttek, nagy hóban, aztán már virágoztak a fák, megint jöttek – nagyon szép dolog egy ilyen – közben a szobor vár, vannak várakozási fázisok és akkor egyszer csak beleköltözik a lélek. Akkor elhívtam Lászlóékat és azt mondták, hogy igen, ő az.

Gábor Emese képzőművésszel, lélekszobrásszal, beszélgetünk a nemrégiben a Tan Kapuja számára elkészült Hetényi Ernő mellszobra kapcsán, az alkotás élményeiről, művészi hitvallásról, belső utakról. Emese portrészobrász mellett mesekönyvíró, illusztrátor, író, grafológus, gombaszakértő természetjáró, amolyan 21. századi reneszánsz ember. A riportban Az álomvölgy rejtélye c. meseregénye keletkezési körülményeiről és egy szép társadalmi összefogásról is hallhatunk.

Gábor Emese honlapjai:
https://gaboremese.hu/
https://www.portreszobrok.eu/

Riporter: Szeremley Anett

Az adás időpontja:
2021. JÚLIUS 13., KEDD 07:00
2021. JÚLIUS 14., SZERDA 10:00
2021. JÚLIUS 15., CSÜTÖRTÖK 13:00
2021. JÚLIUS 16., PÉNTEK 16:00
2021. JÚLIUS 17., SZOMBAT 11:00
2021. JÚLIUS 19., HÉTFŐ 20:00

 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint