Főoldal > Magyar szakember a dalai láma alapította szervezet élén

Magyar szakember a dalai láma alapította szervezet élén

A Mind & Life nemzetközi intézet több mint 30 éve idegtudósokat, pszichológusokat, meditációs szakembereket, agyi működést vizsgáló kutatókat tömörít. Eredményeiknek köszönhetően egyre közelebb kerülünk az emberi természet megismeréséhez. A tudat, az elme, a boldogság európai kutatását mostantól közvetlen közelről nyomon követhetjük. 2021-től Karsai Gábor, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora vezeti a Mind & Life Intézet európai szervezetét.

„…rengeteg fiatal keresi a kiutat, a válaszokat, a cselekvés lehetőségét, vagy adott esetben érzi tehetetlennek magát. Nekik azt üzenem, hogy van esély a változásra, változtatásra, önmagunk megértésére. Van esély nagyobb programokban való részvételre, de ehhez nélkülözhetetlen az önismeret, önmagunk megismerése és azoknak a motivációinknak, lehetőségeinknek a feltárása, amelyek ahhoz vezetnek, hogy emberségesebben, együttérzőbben, nagyobb összefogásokat megteremtve változtassunk a körülményeken, amelyek idáig vezettek.”

Lapat Dániel interjúja itt olvasható: unilife.hu

Fotó: Fürjes Viktória

Kapcsolódó

Hírek

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

Örömmel írtunk róla korábban is, hogy új erőre kapott a buddhista szerzetesnői hagyományvonal, legalábbis a vadzsrajána iskolákban. A nyári napforduló napján 144 gelongmát, szerzetesnőt avattak