Főoldal > Mergen Gegen, Belső-Mongólia főlámája Magyarországon

Mergen Gegen, Belső-Mongólia főlámája Magyarországon

Mergen Gegen, Belső-Mongólia főlámája Magyarországra érkezik és május 2-án tanítást ad a tudat áldásáról, kolostorának történelméről is Budapesten.

Helyszín: A Tan Kapuja Buddhista Egyház szertartásterme (Bp. IX. ker. Börzsöny u. 11.)

Időpont 2018 május 2. 18:00-20:00
A belépés díjtalan, mindenki számára nyitott.

Mergen Gegen 1951 novemberében született. Három éves korában elküldték a Gumbum kolostorba, ahol 13 jelöltből a kolostor főapátja, Ulaan Gegen elismerte őt, mint a Mergen kolostor főapátjának ötödik testetöltését, inkarnációját. A kulturális forradalom alatt politikai üldöztetésben volt része vallási rangja miatt, majd később tisztázták a nevét. 1980-ban hívják vissza kolostorába, ahol azóta is vezető apátként tevékenykedik. Hatalmas írásos munkákat hagyott hátra, rendezte a harmadik Mergen Gegen szöveges hagyatékát, valamint összeállította a Mergen Khiid kolostor összegyűjtött szútráit, mely munka több mint tíz millió karakterből áll. A Belső Mongóliai Buddhista Szövetség elnökhelyettese.

Az esemény facebook oldala

 

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek