Főoldal > Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Fodor Réka énekessel

Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Fodor Réka énekessel

„Nekem nem kell egy adott számot hatvanhatszor tökéletesen előadnom, nem kell azt eladnom, hogy szexi vagyok és szabad, miközben a szívem hasad meg, hanem lehetek az, aki vagyok a jelenben, és ezt meg is mutathatom az embereknek. És az emberek érzik ezt az igazságot, és erre az igazságra reagálnak. És szeretném megtartani a zenében is ezt az igazságot, nem szeretnék hazudni, nem szeretnék én egy tökéletességet eladni, amikor én magam tökéletlen vagyok. De épp így vagyok tökéletes a tökéletlenségben”

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban Fodor Réka énekessel beszélgettünk, aki zenei tanulmányain keresztül próbálja megérteni népének, illetve hazájának, Erdélynek a hagyományát. A zene mélyebb megértése végett zenész barátaival Madridba költözött, ahol a flamenco különleges ének technikáját, valamint a táncot tanulta. Énekesi karrierje mellett a ritmushangszerek: djarbuka, bongo, cajon, udu, ütőgardony világában is elmélyedt. Jelenleg olyan zenészekkel dolgozik, akikkel sikerül megvalósítani a pozitív zenei áramlást, ami az improvizáció varázslatos pillanatain keresztül nyilvánul meg. Koncertjeinek ragyogó eleme, amikor különleges énektechnikáját ütőhangszerével egy időben használja, illetve, amikor a zenétől tűzbe jőve táncra perdül.

A Layanda zenekar honlapja

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)


BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint