Főoldal > Művészek és buddhizmus: Grandpierre Atilla

Művészek és buddhizmus: Grandpierre Atilla

Művészek és buddhizmus sorozatunkban most Grandpierre Atillával beszélget Bende Zsuzsanna.

Grandpierre Atilla (nem rontottuk el, ő írja így a nevét) fizikus, csillagász, egyetemi doktor, kutató, zenész, énekes, író és költő sajátos gondolatait most meghallgathatják a BuddhaFM adásában.

” A zene nem egy tetszőleges kompozíció, hogy egy hangot ide, egyet meg oda… Az nem zene, hanem mondjuk zaj. A zenében van egy törvény. Egy alkotó, egy teremtő törvény, nem egy fizikai, hanem egy sokkal különb törvény. Ez az, amit szerintem minden lény érez, időtlen idők óta, az ősidőkben is éreztük, azért zenélt az ősi ember. Amikor túlcsordulnak az érzéseink és keresik a saját igazi arcukat, akkor fordul az ember a zene felé.”

Az adás időpontja: 2019. február 1., péntek 07:00, február 2. szombat 20:00; február 3. vasárnap 11:00; további ismétlések itt

 

A művész honlapja

Fotó: vice.com

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek