Főoldal > Némethy András, egy utazó buddhista

Némethy András, egy utazó buddhista

Utazás a buddhizmus körül c. sorozatunkban Szeremley Anett most Némethy Andrással beszélget.
Némethy Andrást már 7-8 éves korában lenyűgözték Eric von Däniken filmjei, s már akkor vágyott ara, hogy a világ megmagyarázhatatlan, különleges helyeit felkeresse. Az első indulásig jó 15 évet kellett várnia, hogy elég bátorságot gyűjtsön az őt körülvevő társadalmi konvenciók és előítéletek lerombolásához, majd ez után közel egy évtizedig utazzon, és mintegy 90-100 országot bejárva közelebb kerüljön mind embertársai, mind a világ, mind pedig  önmaga megértéséhez.
A sok százezer kilométernyi vonatozás, autóstoppolás bolygónk 5 kontinensén, a buszokon, forró sivatagokban, fagyos gleccserek hasadékaiban töltött hosszú, kietlen éjszakák az egész hitvallását áthatották. Úgy véli, hogy a világ és önmagunk megismerése megváltásása mindössze egyetlen egy lépésben benne van. Azonban ahhoz, hogy ezt az egy lépést úgy lehessen meglépni, ahhoz előtte nélkülözhetetlen a komfortzóna több évnyi elhagyása és a megfelelő mennyiségű – sokszor kőkemény, szenvedéssel teli – tapasztalat megszerzése.
 
Az adás időpontja: 2019 július 12 péntek 14:25; szombat 16:25; hétfő 17:25; kedd 21:25
 
 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint