Főoldal > Őszentsége a Dalai Láma köszönetnyilvánítása

Őszentsége a Dalai Láma köszönetnyilvánítása

Drága fivéreim és nővéreim!

Szeretnék köszönetet mondani a 85. születésnapom alkalmából küldött jókívánságaitokért csakúgy, mint azért, hogy sokan ünnepségeket rendeztetek ezen a napon a világ számos pontján. Mélységesen meghat a szeretetek.
Jó egészségnek örvendek és szeretnék még sokáig élni, hogy folytathassam az emberiség szolgálatát.
Ebben a világban, amiben ma élünk, a nemzetek többé már nincsenek elszigetelve egymástól és nincsenek önmagukra utalva, mint voltak hajdanán. Sokkal inkább függünk egymástól, mint valaha, épp ezért nagy szükség van arra, hogy a lehető legjobban tudatában legyünk az emberiség egységének. A mások érdekei egyben a sajátunké is. A klímaváltozás és a mostani világjárvány, amelyek jelenleg fenyegetnek minket kihívások, amelyek arra tanítanak, hogy együttműködjünk, összehangolt erőfeszítéseket tegyünk közös célunk, egy törődőbb és békésebb világ megteremtése érdekében.

Imáimmal és jókívánságaimmal,
a Dalai Láma
július 7.

 

Fordította: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek